12:29 PM - Nutuk’ kriziyle ilgili soruşturma başlatıldı
1:54 AM - Kabinede dezenfektan değişikliği
1:15 AM - İki yeni bakanlık kuruldu
2:42 PM - Biz de seni sevmeye başlayabiliriz Ahmet Hakan
11:26 AM - Bu zorlama zekâ özürlü yaklaşımın failleri herkesi kendileri gibi aptal ve ahmak mı zannediyorlar.
11:03 AM - 10 emekli amiral gözaltına alındı
5:31 PM - Kemal Kılıçdaroğlu: Bu sahte gündemler tutmaz
12:23 PM - Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı
8:01 PM - Fahrettin Koca’dan Kılıçdaroğlu’na tepki
2:14 PM - Erdoğan’dan fezleke açıklaması: Genel kurulda eller hemen kalkar iner
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, koronavirüsün yüksek sesle konuşulduğunda daha hızlı yayıldığı gerekçesiyle okullardaki törenlerde “İstiklal Marşı’nın banttan verilmesi ve kısık sesle ya da içten okunması” talimatı verdiği iddia edildi.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un, koronavirüsün yüksek sesle konuşulduğunda daha hızlı yayıldığını gerekçe göstererek okullardaki törenlerde “İstiklal Marşı’nın banttan verilmesi ve kısık sesle ya da içten okunması” talimatı verdiği iddia edildi.
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Okumuş’un mesajının, pazar günü Whatsapp üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlerine gönderildiği ve talimatın, okul müdürleri grubundan paylaşılması istendiği belirtildi.
Mesaja tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Bunlar, bir taraftan Andımız’ın kaldırılırken, bir taraftan da İstiklal Marşı’nın dahi yavaş yavaş söyletilmeme sürecini başlatan uygulamalar. Bunu da Covid-19’u bahane ederek yapıyorlar. Bu, bir süre sonra ‘söylenmese de olur, çok da gerekli değil’ düşüncesinin topluma kabul ettirilmeye çalışmasının bir uygulaması” dedi.