2:14 PM - Erdoğan’dan fezleke açıklaması: Genel kurulda eller hemen kalkar iner
9:35 PM - Soylu’dan açıklama: Kayyum rektör atadınız’ demek faşist bir yaklaşım
2:43 PM - Erdoğan esnafı uyardı
5:19 PM - Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız
8:33 PM - Demirtaş’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlandı
2:18 PM - Yeni yıl partileri yasak
8:53 PM - İmamoğlu’na yönelik suikast emri verilen IŞİD militanları yakalandı!
4:02 PM - Bülent Arınç’ta istifa etti, açıklamayı sosyal medyadan yaptı
8:27 AM - Albayrak’ın yerine Lütfi Elvan atandı
Sadece Saray’ın günde 10 milyon liradan fazla harcadığı ülkede halka tasarruf etmenin önemini anlatan ucuz propaganda içerikleri üretiliyor…
Türkiye bugün yandaş Takvim gazetesinin yoksullara alışveriş taktikleri veren, “marketteki ürünlere dokunma ki sahiplik hissi oluşmasın” gibi öneriler yapan manşetini konuşurken TRT Belgesel’in de benzer bir içeriği olduğu ortaya çıktı. TRT Belgesel kanalındaki bir içerikte, sunucu çöpten toplanan yiyeceklerin bozulup bozulmadığını öğrenmek için bir takım yöntemler kullanıyor ve ‘tüyolar’ veriyor…
Aslında bu tarz ‘bilgilendirici’ içerikler dünyanın birçok ülkesinde hazırlanıp yurttaşlara izletiliyor. Ancak konu edilen ülke, sadece Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın günde 10 milyon liradan fazla masrafı bulunan ve pandemi boyunca halkına maddi destek vermede sonuncu ülke olduğu raporlanan Türkiye ise durum değişiyor.
O noktada bu ve benzeri içeriklere tasarruf yöntemlerine ilişkin basit bilgilendirmeler gözüyle bakılamıyor. Daha çok, yoksul halka hayatta kalmayı salık veren, ‘kendi başınızın çaresine bakın’ alt metni olan propaganda videolarına dönüşüyorlar…
TRT Belgesel’in de ‘Sıfır Atık’ isimli programına ait söz konusu içeriği işin bu kısmına odaklanıyor. Anlatıcı, çöpte bulunan bir yumurtanın bozulup bozulmadığının nasıl anlaşılacağını öğretiyor. Elinde tuttuğu yumurta için “son kullanma tarihi SADECE iki gün geçmiş” diyen anlatıcı videonun sonunda “Kaynattıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz” diyor.